Datele statistice oficiale furnizează informații în legătură cu numărul de elevi înscriși în unitățile IPT în anul școlar 2016-2017, informații care au fost utilizate în analizele pentru acordarea de către Consorțiul Regional Sud vest Oltenia a avizelor consultative pentru depunerea proiectelor pe POR 2014-2020 pentru infrastructura educațională. Conform acestor date, în anul școlar 2016-2017, în cadrul liceului tehnologic și învățământului profesional, curs de zi, învățau un număr de 32855 elevi în 16 domenii de pregătire.
- Un număr de 26 de unități din regiune școlarizează în domeniul agricultură, numărul total cel mai mare de elevi fiind la Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu” Calafat, Dolj (151 persoane).
- Domeniul chimie industrială este reprezentat în patru din cele cinci județe ale regiunii (Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), în patru unități de învățământ, numărul cel mai mare de elevi fiind în Colegiul Tehnic “Decebal” Drobeta Turnu Severin (99 persoane).
- Paisprezece unități IPT școlarizează în domeniul comerț, pe locul întâi în privința numărului de elevi la acest domeniu fiind Colegiul Național Economic “Theodor Costescu” Drobeta Turnu Severin (232 persoane).
- Domeniul construcţii, instalaţii şi lucrări publice este școlarizat în 12 unități IPT din patru județe din regiune (Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea). Numărul cel mai mare de elevi (116) este la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu” Filiași, Dolj.
- Domeniul economic este unul dintre cel mai bine reprezentate, chiar dacă este școlarizat numai la liceu tehnologic, în 27 de unități IPT din regiune. Pe primul loc, în privința populației școlare din domeniu, este Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Târgu Jiu, Gorj, cu 491 elevi în cei patru ani de studiu.
- În domeniul electric sunt școlarizați un număr mare de elevi, în 38 de unități de învățământ din toate județele. Școala cu cel mai mare număr de elevi în domeniu este Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu, Vâlcea (213 persoane).
- Domeniul electromecanică este prezent în 13 colegii și licee din toată regiunea, cel mai mare număr de elevi fiind la Liceul Energetic Târgu Jiu, Gorj (111 persoane).
- În domeniul electronică automatizări au organizate clase 30 unități IPT, iar pe primul loc ca număr de elevi este Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Vâlcea (264 persoane).
- Domeniul estetica şi igiena corpului omenesc este prezent în 11 unități IPT, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian”, Slatina, Olt având numărul maxim de elevi (181).
- Domeniul fabricarea produselor din lemn este unul dintre domeniile cu cea mai slabă reprezentare, în numai trei unități școlare din Mehedinți, Vâlcea și Olt). Numărul cel mai mare de elevi, 84, este la Colegiul Tehnic “Decebal” Drobeta Turnu Severin, Mehedinți.
- În domeniul industrie alimentară școlarizează 14 unități IPT, Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru, Târgu Jiu, Gorj având cel mai mare număr de elevi, 198.
- În 18 unități de învățământ din regiune este prezent domeniul industrie textilă şi pielărie, iar la Colegiul Tehnic Matei Basarab, Caracal, Olt se găsește pe primul loc ca număr de elevi, respectiv 165.
- Domeniul mecanică este cel mai bine reprezentat la nivel de regiune, 76 unități IPT având în oferta școlară acest domeniu de pregătire. Numărul maxim de elevi este la Liceul Tehnologic Auto, Craiova, Dolj (329 de persoane).
- Domeniul protecţia mediului, specific numai liceului tehnologic, este școlarizat în 22 colegii și licee, iar Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru, Târgu Jiu, Gorj are cel mai mare număr de elevi,182.
- Domeniul silvicultură are o slabă reprezentare în regiune, fiind prezent în numai 3 unități de învățământ din Vâlcea și Dolj. Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului, Râmnicu Vâlcea, Vâlcea este pe primul loc în privința numărului de elevi (99 de persoane).
- În domeniul turism şi alimentaţie școlarizează 23 unități IPT din regiune, Colegiul National Economic „Gheorghe Chițu” Craiova, Dolj, fiind pe primul loc din punct de vedere al numărului de elevi, 648.
Leave A Comment