Pentru anul școlar 2017-2018, în regiunea Sud Vest Oltenia, au fost încheiate un număr de 331 contracte de parteneriat între operatori economici și unitățile IPT pentru formarea profesională, din acest punct de vedere, regiunea situându-se pe penultimul loc în țară. Aceste  contracte au fost încheiate pentru calificări din 13 domenii de pregătire, în funcție de nevoile de formare existente la nivel local. Numărul cel mai mare de contracte au fost pentru calificări din domeniul mecanică (175), urmat, la distanță destul de mare de contracte semnate pentru calificări din turism și alimentație (57).infraed12

În ceea ce privește numărul de operatori economici parteneri ai unităților IPT din regiunea Sud Vest Oltenia, acesta este, pentru anul școlar 2017-2018, de 224, reprezentând 6% din numărul  total de operatori economici implicați în formarea profesională.Din acest punct de vedere, regiunea se situează pe antepenultimul loc în țară.

 

În județele componente, situația numărului de operatori care au încheiat parteneriate cu unitățile IPT, este următoarea:

  • Dolj-74  de operatori;
  • Gorj-30 operatori;
  • Mehedinți- 25 operatori;
  • Olt-50 operatori;
  • Vâlcea-45 operatori.infraed13

Începând din anul școlar 2017-2018, se implementează, în România, sistemul de învățământ dual, care este organizat la iniţiativa directă a operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică.La nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, și-au exprimat opțiunea un număr de 13 operatori, cu care au fost încheiate contracte de parteneriat. Din acest punct de vedere, regiunea se situează pe locul cinci la nivel național.

În interiorul regiunii, a fost organizat învățământ dual în patru din cele cinci județe componente, singurul în care nu s-au ocupat locurile, chiar dacă în proiectul planului de școlarizare au fost propuse, a fost Gorjul. Cei mai mulți operatori, 10, au optat pentru colaborarea cu unități IPT din județul Dolj, în Mehedinți, Olt și Vâlcea fiind câte un singur operator partener pentru învățământul dual.